×

Laat je inspireren door onze realisaties en toekomstbouwers. Ontdek het nieuwe Vandersanden.

Uw zelf gecreëerde baksteenpatroon op weervaste Rockpanel®

Als architect kunt u nu virtuoos schuiven met reliëf, kleur, formaat en metselverband. En dat zelfs bij projecten waar een baksteenafwerking in eerste instantie onhaalbaar leek.

Grenzeloze gevelmogelijkheden

elke kleur | elk formaat | elk reliëf
elk metselverband | elke combinatie

 

Op basis van enkele variabelen zijn miljoenen patronen uit te denken. De mogelijke zaaglijnen zorgen zelfs voor variatie in reliëf.

 

Wat is Signa®?

Signa® bestaat uit een weervast Rockpanel® waarop een – door u ontworpen – compositie van Vandersanden steenstrippen is verlijmd. De panelen worden kant-en-klaar voor u geproduceerd. Zo geeft u uw projecten een uniek en opvallend uitzicht.

Miljoenen mogelijkheden

Signa® staat voor … baksteenvrijheid. Zelfs de meest markante gevels worden werkelijkheid. Vandersanden produceert wat u creëert. Op basis van 4 variabelen zijn miljoenen patronen uit te denken. Van schets tot realisatie: we staan u graag bij met tips en advies.

Kleur

U kiest en combineert uit het gehele gamma Vandersanden bakstenen. We bieden u een waaier van meer dan 100 kleuren, uitgebreid met de 4 oppervlaktetexturen: handvorm, vormbak, wasserstrich en verouderd.

Formaat

Als basis kunt u zowel de strek, de kop als de zool van 5 Vandersanden baksteenformaten gebruiken:

  • M50 ± 190 x 90 x 50 mm
  • WF ± 210 x 100 x 50 mm
  • M65 ± 190 x 90 x 65 mm
  • DF ± 210 x 100 x 65 mm
  • NF ± 240 x 115 x 70 mm

Reliëf

We kunnen strips van diverse diktes zagen. En dat van zowel strek, kop als zool. U kiest uit een rechte of diagonale zaaglijn. Daarbij zijn meerdere delen van dezelfde baksteen bruikbaar.U hoeft zich bovendien niet te beperken tot één enkele zaaglijn. Door meerdere zaaglijnen te combineren creëert u een intense compositie met een karaktervol variërend reliëf.

Verband

U kunt de gekende metselverbanden zoals halfsteens, staand of wildverband toepassen. Maar ook combinaties kunnen. Horizontale, verticale en zelfs diagonale baksteenlagen behoren eveneens tot de mogelijkheden.
Dat komt omdat Signa® niet is gemetseld, maar verlijmd, en dus meer vrijheid biedt.

Voor meer info over technische eigenschappen, montage en voorbeelden download de Signa® brochure of contacteer ons.

Lees ook: het duurzaamheidsonderzoek van Signa®panelen (PDF).

Signa

Wilt u meer weten? Contacteer ons

per telefoon: (+32) 089 56 02 64
of per e-mail: bricksolutions@vandersanden.com

Vandersanden Group
wint A'Design Award
met Signa
Lees meer