×

Laat je inspireren door onze realisaties en toekomstbouwers. Ontdek het nieuwe Vandersanden.

Overzicht

Vandersanden behaalt ISO14001 certificaat voor zijn milieumanagementsysteem

05/12/2014
Het certificatieorganisme IKOB-BKB heeft ons zopas het milieuzorgcertificaat ISO14001 toegekend. Via interne en externe audits is vastgesteld dat het milieumanagementsysteem binnen alle vestigingen van Vandersanden Group voldoet aan de ISO14001 norm.
 
Wat houdt de ISO14001-norm in?
 
Vandersanden Group streeft naar duurzaam ondernemen. We willen de wetgeving en de milieuvergunning georganiseerd naleven en de milieuprestaties van het bedrijf verbeteren.
 
Wat betekent dit in de praktijk?
 
Alle taken die betrekking hebben op deze doelstellingen gieten we in procedures. Deze behoren tot een milieubeheerssysteem. Dit systeem bevat naast deze procedures ook een analyse van de milieurisico’s en een plan om deze te beperken.
De norm ISO14001 legt vast op welke wijze dit systeem opgebouwd moet worden. Bij het opzetten daarvan moet de organisatie rekening houden met een aantal regels. Het is aan een extern certificatiebureau om bij het bedrijf na te gaan of dat ook daadwerkelijk gebeurt. Op die manier krijgt het geheel ook een officieel karakter en wordt het maatschappelijk belang van milieubewust ondernemen onderstreept.