From the knees of my nose to the belly of my toes by Alex Chinneck

Een lange naam voor een kunstzinnig bouwproject. Ook dat is kunstzinnig. Brits designer Alex Chinneck heeft een voorliefde voor bakstenen en laat dat maar wat graag zien in zijn kunstwerken.

Zo staat er in het zeestadje Margate in Kent (UK) een woning met afgegleden gevel. Het bouwwerk is met zo’n precisie afgewerkt dat je de indruk hebt dat het nog verder zal glijden. Heel bizar om te zien. Alex Chinneck had het idee om een kunstwerk te creëren waarbij hij het plezier van humor, illusie en theater samenbrengt.
 
De woning stond al enkele jaren leeg en de vooruitzichten voor het pand werden er niet beter op. Dankzij de aandacht voor cultuur heeft Alex Chinneck er toch nog een zinvolle bestemming aan gegeven. Met het kunstwerk toont hij ook aan dat achter elke gevel een verhaal schuilt. Alleen geeft hij niet alles prijs, enkel een tipje van de sluier. De rest is voor de verbeelding van de passant.
 
Het kunstwerk werd in een tijdspanne van 6 weken gebouwd en is volledig opgetrokken uit materialen en diensten gratis gedoneerd door 10 fabrikanten. Het is eens iets anders.