Nieuwbouw gevels met E-Board®

E-Board® is een ideale oplossing voor creatieve nieuwbouw. De E-Board® isolatie kan rechtstreeks worden aangebracht op het binnenblad. Daarna worden de baksteenstrips tegen de isolatiepanelen verlijmd. Door te spelen met de steenstripkleur, -dikte en richting, ontstaat een ongekende creatieve vrijheid.
De regelgeving voor nieuwbouw en gevelisolatie wordt steeds strenger. Resultaat: de buitenmuren worden alsmaar dikker. De slanke bouwwijze met het gevelsysteem E-Board® biedt hier een gepast antwoord op.
 

Gering gewicht E-Board® isolatiepanelen

Het geringe gewicht van de E-Board®-panelen heeft heel wat voordelen. De fundering kan minder zwaar worden uitgevoerd. U hoeft ook geen gebruik te maken van geveldragers, de buitenmuur wordt slanker en u wint aanzienlijk aan vloeroppervlak. De constructie wordt eenvoudiger en er zijn geen koudebruggen.
Vindt u geen vakmensen om uw metselwerk uit te voeren? Wees gerust, voor het aanbrengen van het E-Board®-systeem zijn geen gespecialiseerde metselvaardigheden vereist.
 
Vandersanden kan u in contact brengen met E-Board® plaatsers, die het product volgens de regels van de kunst op de gevel aanbrengen.
Wilt u graag zelf een opleiding volgen om E-Board te leren plaatsen? Ook hiervoor kunt u bij Vandersanden terecht. Contacteer ons.
 
 

 

Architectonische gevel nieuwbouw

Door de E-Board®-panelen of steenstrips in verschillende diktes toe te passen creëert u buitenmuren met reliëf. Dankzij de kwaliteit van de baksteenstrips is uw gevel niet van een traditioneel gemetselde gevel te onderscheiden. Het E-Board®-systeem bevat uiteraard hoekstrippen om hoeken, dagkanten en gevelopeningen af te werken. Bovendien kunnen de steenstrips ook verticaal aangebracht worden.
Daarnaast worden speciale zoolstrippen toegepast voor de onderzijde, voor bijvoorbeeld een overkraging of plafond.

Gevelbekleding nieuwbouw op bijna elke ondergrond

E-Board® kan bij de nieuwbouw van gevels op (bijna) elke ondergrond worden aangebracht, ook op houtskeletbouw. De buitenzijde van het houtskeletbouw gevelelement moet dan afgewerkt worden met een gepaste vezelcementplaat.
 
E-Board® kan rechtstreeks op de vezelcementplaat geplaatst worden, zonder folies of spouw. De EPS-panelen zijn niet alleen waterafstotend, waterdicht en sterk isolerend, maar ook dampdoorlatend. Zo komt er geen condensatiepunt in de constructie.

Ervaringen met E-Board®