Zero, puur metselwerk met een voegloos uitzicht

Moderne architectuur en de traditioneel gemetselde baksteen. Twee factoren die vroegen om een compromis. En dat compromis kwam er dankzij de Zero®. Het is een gepatenteerde baksteen die het beste van de moderne én traditionele bouwcultuur samenbrengt.

Metselen is vakmanschap en is één van de meest ingeburgerde stielen in de Benelux. Een stiel die je niet zomaar even passeert. Er zijn meerdere technieken mogelijk om een voegloze gevel te creëren, maar tot 2007 ontbrak er één techniek om dat resultaat te bereiken: het voegloos metselen met mortelspecie en truweel. Zero® bood de oplossing.
 

Geniaal in zijn eenvoud

De Zero® baksteen heeft een speciale uitsparing bovenaan. Daarin brengt de metselaar de mortelspecie op de traditionele manier aan. Bovendien laat de verhouding tussen lengte en breedte van de steen perfect toe om te metselen in halfsteens verband. Dankzij dat uitgekiende formaat verlopen de werken vlot en snel. Eenvoud op z’n mooist.

Het resultaat

Met Zero® krijgt de bouwer een uiterst duurzame gevel met strakke, moderne lijnen die de baksteen in al zijn puurheid toont. Nog een voordeel: een gevel in baksteen is erg gebruiks- en onderhoudsvriendelijk, in tegenstelling tot vele andere materialen.
 

De voordelen

  1. De kleur van de voeg beïnvloedt de kleur van de steen niet. Zo krijg je precies wat je wenst: een pure, strakke bakstenen gevel die perfect bij je moderne bouwproject past.
  2. Je moet niet voegen. En dus ook geen steigers plaatsen: dat bespaart je heel wat tijd en geld.
  3. Je geniet onmiddellijk van een uniek resultaat.
  4. Er is geen speciaal gereedschap nodig. De metselaar metselt traditioneel met truweel en metselmortel.
  5. De Zero®-stenen worden op een typische manier geplaatst: het kantelen. Zo ontsnapt er geen overvloedige mortel langs de voorzijde, en zijn de stenen zeker niet besmeurd.
  6. De dunne, open stootvoegen zorgen voor een uitstekende ventilatie van de spouw.
  7. Je gevel oogt veel langer perfect. Een gevelsteen is namelijk minder snel vuil dan een voeg.
Alle Zero® kleuren vind je op onze website. Ook extra tips, realisaties en veel gestelde vragen.
 
About the author
Bart Gregoor | Export Marketeer en koffie aficionado. Hij is véél creatiever dan administratief, kan moeilijk zwijgen en draait nooit rond de pot. Hijst zich vaak in spannende lycra of wollen pakjes om uren en dagen een tweewieler vooruit te stoempen. Naar het schijnt heel plezant.