Nieuw jaar, nieuwe goede doelen

Elk jaar ondersteunen we enkele goede doelen. Vandersanden Group selecteert deze op basis van zijn eigen kernwaarden. We stellen jullie kort de goede doelen van dit jaar voor.

Klimop, Tongeren (BE)

Opleiding vinden we heel erg belangrijk en daarom kozen we dit jaar opnieuw voor een opleidingsproject voor kinderen. Klimop in Tongeren is een lagere school voor kinderen met een leerstoornis of een ontwikkelingsvertraging zoals autisme. Kinderen met autisme zijn vaak heel gevoelig voor lawaai en drukte. Voor deze kinderen is de “speeltijd” dus niet evident. We helpen Klimop daarom door een deel van de huidige speelplaats aan te passen voor kinderen met autisme. Zo krijgen deze kinderen hun rustige ontspanningsplekje en een “echte” speeltijd.

Natuurhulpcentrum, Opglabbeek (BE) en de Nederlandse Stichting voor Hulp aan Dieren (NL)

Net als opleiding is duurzaamheid erg belangrijk. Het Natuurhulpcentrum (NHC) is een opvangcentrum voor zieke en gewonde wilde dieren. Het NHC probeert niet alleen dieren te helpen, maar probeert ook door verschillende acties mensen milieubewuster te maken. De Nederlandse Stichting voor Hulp aan Dieren werkt intensief samen met het NHC. De overheden geven maar een peulenschil aan subsidies en deze organisaties zijn dus enorm afhankelijk van donaties. Het NHC is ondanks dat uitgegroeid tot het grootste en meest professionele centrum in de Euregio. Dat is geweldig, maar wil ook zeggen dat ze dringend meer middelen en mensen nodig hebben.

Sinterklaascomité Spijk (NL)

Voor ons personeel is een goede werkomgeving even belangrijk als een goede leefomgeving. Een groot deel van ons personeel in Spijk woont rond de fabriek. Het plaatselijke sinterklaascomité is erg actief. Ze maken elk jaar een speciale belevenis van de intocht van de Sint aan de loskade in Spijk en dit jaar geven we hen een duwtje in de rug.

Vincentiusvereniging ’s Hertogenbosch (NL)

Dit is een vrijwilligersorganisatie voor maatschappelijke dienstverlening. Ze zijn voornamelijk lokaal georganiseerd vanuit de gemeenschap. Directe en persoonlijke hulp staan daarbij centraal. De vereniging probeert de situatie van de mensen structureel te verbeteren waar mogelijk. Zo heeft de organisatie o.a. een kringloopwinkel, een eethuis voor daklozen en geeft het sociale hulpverlening.

Projecten in ontwikkelingslanden

Elk jaar steunen we ook enkele projecten in ontwikkelingslanden. Village One is een pilootproject in Oeganda van de organisatie Eight met o.a. Vandersanden Group als structurele partner. Ze hebben als doel de ongelijkheid tussen mensen te verminderen. Volgens Eight is dat de sleutel tot minder armoede, beter onderwijs, betere en betaalbare gezondheidszorg, meer lokale economie en uiteindelijk meer geluk voor de lokale bevolking. Het opvangtehuis van stichting Fahari in Kenia is nog zo een project. Dit opvanghuis biedt onderdak en onderwijs aan 58 kinderen. We steunden hier al de bouw van de bassins en de toren van het opvanghuis.

Personeel als sleutel tot succes

Door verschillende interne evenementen zoals sportevenementen, een barbecue of een film première zamelen we geld in voor goede doelen. Het grootste verschil maken we met ons energy@vandersanden programma. Dit is een gezondheidsprogramma waarmee we ons personeel willen aanzetten tot een actievere leef- en werkstijl. Onze medewerkers hebben hiervoor allemaal een stappenteller. Het bedrag dat we steunen hangt af van het aantal stappen dat we op jaarbasis behalen. Meer stappen = gezonder personeel + meer steun voor het goede doel. Twee vliegen in één klap! De eerste twee uitdagingen dit jaar leverde al meer dan 3000 euro op. Daarnaast maken we zelf een mooie som geld vrij om de doelen extra te steunen.

Wil je meer weten over deze goede doelen of zelf je steentje bijdragen? Bekijk dan zeker eens hun websites en laat hun verhaal jou overtuigen.

 

About the author
Marnik Meuwissen | Marketeer met een grote interesse in het digitale landschap en sociale media. Speelt kort op de bal en draait niet graag rond de pot. Naast het werk maakt hij kunstzinnige geluidsgolven op toeters en gitaren in rockbands en orkesten.