Hoe Maarten en Greet hun woning renoveren en energiezuinig maken

Maarten en Greet wilden het energieverbruik van hun woning naar beneden halen. Ook een nieuwe gevel was nodig. Hun online zoektocht bracht hen tot bij Vandersanden Group. Na een gesprek met hun architect was de keuze voor het E-Board gevelsysteem snel gemaakt. Een klein jaar daarna startten de werken. Ze begonnen aan een gefaseerde renovatie. Eerst was er de verandering naar isolerend dubbelglas met nieuwe matzwarte aluminium raamprofielen. Daarna esoleerden ze hun woning met E-Board buitengevelisolatie.

Een nieuwe schil van isolatie en baksteen

Het grootste probleem was vocht dat voortkwam uit de massieve betonnen ringbalken. Ze zagen vrij snel in dat een nieuwe schil aan de buitenkant van het huis een goede oplossing zou zijn. Esoleren met E-Board gevelisolatie was volgens hen de beste keuze. Zo pakken ze de buitenkant van hun woning volledig in met hoogstaande isolatie en krijgen ze een gloednieuwe gevel afgewerkt met kwalitatieve steenstrips. Twee vliegen in één klap. De architect steunde hen in deze keuze. Het werk verliep zoals gepland. Bouwtechnisch voerde de aannemer alles goed uit. Dat merken ze nu nog elke dag aan het binnenklimaat. In de winter verbruiken ze opmerkelijk minder energie dan de vorige jaren. En de woning heeft een aangenamer binnenklimaat. De nieuwe, mooie gevel in baksteen is natuurlijk een enorme meerwaarde. 

"We zijn zeer tevreden. De woning is esthetisch veel knapper. Maar ook het energieverbruik is drastisch verminderd. De waarde van onze woning is zeker verhoogd. Het plezier van een aangenaam binnenklimaat is de kers op de taart."

Baksteenkeuze: Vecto

De keuze van baksteen kwam vrij laat in het proces.

"We kozen voor de gevelsteen 'Vecto'. Een natuurlijke kleur met uitstraling. Deze tint paste mooi in het bestaande landschap. We houden van de schakeringen in de Vecto. Er zit wat leven in de kleur en ze past perfect met onze zwarte raamkaders. We zijn zeer blij met onze keuze én met het eindresultaat. Nu ook het interieur is vernieuwd, wonen we in een totaal nieuwe, moderne woning."

Nog een speciaal detail

Bij de oversteek aan de deur hebben ze de gevelsteen laten doorlopen, om het solide karakter ervan niet te onderbreken. De aannemer heeft het mooi afgewerkt. Met het E-Board gevelsysteem kon hij een lichte constructie bouwen voor de overkraging. Maarten en Greet vinden het nu één van de mooiste details van hun woning.

About the author
Ann Bellinkx | Websitespecialiste en onderhandelaar voor de beste mediadeals. Ze komt graag to the point, houdt van alles wat homemade is en heeft een zwak voor mooie stofjes. Genieten is voor haar quality time met haar gezin en gezellige etentjes.