De bestaande woning was een oude bakkerij waarvan het perceel praktisch volledig dicht gebouwd was. Het doel was een open eengezinswoning met stadstuin te creëren. In functie van licht en interactie met de straat werd de woning ook aan de voorgevel open gehouden. De structuur van de bestaande woning werd grotendeels behouden. Er werden openingen, nissen en een vide toegevoegd om lichten en zichten tot een maximum te drijven. Het trappenvolume fungeert als open, functionele spil van de woning. Grote raampartijen en een 'lichthapper' zorgen voor een optimaal contact met buiten.
De woning is aan de achterzijde ingepakt met Utherm wall (unilin) (lambda 0.022) 10cm +  EPB E-Board Vandersanden (lambda 0.031) 8cm.
Gebruikte steenstrips zijn de Wassertrich Billund (2cm dik) en Wasserstrich Herning (3cm dik).
Fotograaf: Debbie Debrauwer

Zoek referentie- woningen in uw buurt

Gebruikte steenstrips

  • Meer licht en interactie

    Projectinformatie

    Type: 
    Renovatie
    Voeg: 
    Zonder voeg
    Kleur: 
    Rood
    Stijl: 
    Modern