Deze inbreiding in verstedelijk gebied werd ontworpen binnen een beperkte ruimte. De kleur van de gevel- en straatsteen is bij elkaar passend zodat het gebouw en de bestrating mooi in elkaar overgaan. Er is gekozen voor een lichte kleur voor een ‘onopvallende’ inpassing in de redelijk beperkte ruimte, die aan 3 zijden wordt omsloten door galerijwoningen. De gevel kreeg extreem diepe neggen en het gebouw moest op de bestaande fundering van een garage geplaatst worden, dus een lichte constructie was gewenst. Daarom is gekozen voor houtskeletbouw die aan de buitenzijde afgewerkt werd met het E-Board® isolatiesysteem. Er zijn ook hoekstrippen, hoekzoolstrippen en speciale vorm-stenen gemaakt om alle technische aspecten esthetisch op te vangen, nergens is te zien dat deze muren van steenstrippen zijn gemaakt. De baksteenstrippen zijn uitgevoerd in langformaat zonder stootvoegen, hetgeen de bijzondere horizontale vormgeving van het pand benadrukt.
Een lichte bouwconstructie voor het project in Amsterdam. Een combinatie van houtskeletbouw en het E-Board®-isolatiesysteem.

GMK5 Amsterdam

Projectinformatie

Gebruikte stenen: 
Antro
Type: 
Projectbouw
Voeg: 
Zonder voeg
Kleur: 
Grijs
Stijl: 
Modern