E-Board® is dé slimme geveloplossing waarmee lichte en slanke gevels gerealiseerd kunnen worden met ecologische baksteenstrippen. De esthetische mogelijkheden zijn eindeloos en geven de ontwerper een optimale vrijheid. Naast het behalen van een maximale EPC geeft E-Board® meer vloeroppervlakte en is het mogelijk om het uiterlijk van een gebouw te handhaven (i.v.m. welstandseisen) of juist een nieuw jasje te geven aan renovatie- en transformatieprojecten.

Een warenhuis uit de 70-er jaren van de vorige eeuw met kenmerkende stalen gevelplaten is getransformeerd tot een multifunctionele retail locatie. De gevel lijkt eenvoudig in baksteen uitgevoerd, maar is innovatief door toepassing van het E-Board® systeem, bestaande uit isolatie met keramische steenstrippen. Levendige kleuren en reliëfs geven het winkelcentrum een nieuwe entree.

Transformatie van warenhuis naar winkelcentrum binnen de rooilijn met een robuste kwaliteit

In het ontwerp was massieve baksteen voorgeschreven om de beplating te vervangen. Daardoor nam de wanddikte toe en zou de rooilijn worden overschreden.
Gekozen werd voor de E-Board® isolatiepanelen die met keramische steenstrippen esthetisch worden afgewerkt. Bijkomend voordeel was, dat de reliëfs op eenvoudige gemaakt kunnen worden door te variëren met de diktes van het EPS-HR-platen en de diktes van de steenstrippen. Het resultaat is een compactere gevel met de robuuste kwaliteit van baksteen.

Bekijk hieronder ook onze korte videoreportage!

Zoek referentie- woningen in uw buurt

Gebruikte steenstrips

 • Winkelcentrum Boven 't Y Amsterdam

  Projectinformatie

  Type: 
  Projectbouw
  Voeg: 
  Met voeg
  Kleur: 
  Bruin
  Stijl: 
  Tijdloos