Deze twee voormalige kantoren kregen een andere invulling (wonen) en kregen tevens een volledig ander aanzicht. De kantoorvloeren veranderden in appartementen en door het toevoegen van balkons en andere gevelbekleding kreeg het gebouw ook het uiterlijk van een woongebouw. De wanden werden ‘ingepakt’ met het E-Board® gevelisolatiesysteem, waarbij werd gekozen voor een 18 cm dikke isolatielaag. Dit zorgt voor een demping van geluid, maar ook voor een gunstig energieverbruik voor de bewoners. Daarbij geeft het ruimte voor het wegwerken van de staalconstructie, waaraan de balkons werden opgehangen. Dankzij de gevarieerde steenstrippen van Vandersanden aan de buitenkant was de metamorfose compleet.
Transformatie van een grijs kantoorgebouw naar comfortabel wonen

Castagne Ridderkerk

Projectinformatie

Gebruikte stenen: 
Sao Paulo
Saumur
Type: 
Projectbouw
Voeg: 
Zonder voeg
Kleur: 
Bruin
Stijl: 
Tijdloos