Comfortgevoel

Een gezin met twee kinderen kocht een bungalow, gebouwd als vakantiehuis. En met een minimum aan comfort. Althans, zo was het toch zes maanden geleden.
 
“We kochten het huis in 2008. Het ligt in een bosrijke omgeving, met alleen vakantiewoningen. De meeste daarvan zijn met jaren uitgebreid en aangepast om er permanent te wonen. Ook hier hebben ze dat gedaan. Alleen is het op een weinig doordachte manier gebeurd: raam- en deuropeningen zijn gewoon dichtgemetseld, met koudebruggen en vochtproblemen als gevolg. Er was ook amper isolatie: alleen wat glaswol achter een paar gevelpanelen.”
 
De bewoners besluiten om te verbouwen, binnen het bestaande. Een nieuwe vloer en nieuwe ramen en deuren geven de jaren 70-bungalow een frisse ‘look’. Het lijkt wel een nieuwbouwwoning. Alleen is er niet datzelfde comfortgevoel. “Het duurde lang om het huis in de winter op temperatuur te krijgen. En in de zomer was het gauw te warm.” Om het probleem aan te pakken, onderzoekt het koppel hoe ze het best de buitenmuren isoleren.
 
Uiteindelijk komen ze uit op E-Board®. “Voor ons waren die steenstrips een ideale keuze. Met een houten gevelbekleding had het huis op een chalet geleken. En staal- of kunststofplaten passen niet in een bos.” Voorbijgangers zien alleen nog een voegloze gevel in paars-zwarte steenstrips. Ook binnen merken ze het verschil: “De kamers zijn sneller op temperatuur en koelen erna ook minder rap af.”
Voor ons waren die steenstrips een ideale keuze.

Used brickslips

  • Comfortgevoel

    Projectinformatie

    Type: 
    Renovatie
    Voeg: 
    Zonder voeg
    Kleur: 
    Zwart
    Stijl: 
    Modern