Deze renovatie startte vanuit het idee om de bestaande gevel te ‘upgraden’. De architect wilde een uitzicht dat meer aansloot bij de art deco woningen in de omgeving. E-Board® was al door de klant gekozen in het prille ontwerpproces. De twee redenen waren om een combinatie van baksteen met isolatie te gebruiken, en tegelijk de uitbouwdiepte te beperken. Maar deze uitbreiding was bij de bouwaanvraag geweigerd tot 2,5 m boven het stoepniveau. Daarom is een terugval op het gelijkvloers te zien.
 
De isolerende en renoverende factoren waren allebei belangrijk. Architect Vanzieleghem: “De oude gevel en de onderliggende raamlintelen vertoonden scheuren. Daarom hebben we deze 2 factoren gecombineerd.”
 
Voor de nieuwe gevel koos de architect twee verschillende gevelstenen. Hij legt uit: “Die keuze heb ik gemaakt om bepaalde stroken te groeperen. En om de gevel optisch te verbreden.” Daarbij besloot hij om voegloos te werken, voor de eenvormigheid van de gevel.
De isolerende en renoverende factoren waren allebei belangrijk
 

Gebruikte steenstrips

  • Dubbele opwaardering

    Projectinformatie

    Type: 
    Renovatie
    Stijl: 
    Modern