Het project van Peter en Jacqueline bestond uit een uitbreiding van hun eengezinswoning met een wellnesscenter. “Om tot een samenhangend geheel te komen, wilden we naast de nieuwbouw ook de bestaande woning renoveren in dezelfde stijl. Wellness staat voor onthaasten, rust en warmte. De constant hoge temperaturen in de ruimte vragen een goede isolatie van de buitenmuren. Dat wilden we ook doortrekken naar de woning zelf.” 
Een groot voordeel van E-Board® is de afwerking met gevelsteenstrips.
Dan was er ook nog de privacy: een grote uitdaging. Met die opdracht trokken Peter en Jacqueline naar de architect. Niet alleen vond hij voor hun vragen de juiste oplossing, hij introduceerde ook enkele dingen waar ze zelf niet dachten.
 
De bestaande woning dateert uit de jaren ’60. Om de gevels extra te isoleren, stelde de architect E-Board® voor. Ook een deel van de nieuwbouw is met E-Board® afgewerkt, het andere deel is in klassiek metselwerk uitgevoerd. Peter en Jacqueline: “Een groot voordeel van E-Board® is de afwerking met gevelsteenstrips. Baksteen straalt warmte uit, ideaal dus voor een wellnessruimte. We kozen een warme, dieprode kleur. Dat zorgde voor de versterking van het effect.”
 
Daarna was het tijd om aan de privacy te werken. De architect voorzag een lange tuinmuur met een  creatieve uitwerking. Voor de renovatie van de bestaande woning gebeurde de verwerking in horizontaal halfsteensverband. Voor de uitbreiding en de tuinmuur is overgeschakeld naar een verticaal verband. “Met E-Board® is dat heel eenvoudig realiseerbaar. Zoiets metselen was een moeilijke en dure aangelegenheid geweest. En het resultaat is een heel speels effect. Ons project is nu één mooi geheel, maar tóch met een subtiele scheiding tussen de privéwoning en de wellnessruimte.”

Creatieve afwerking

Projectinformatie

Gebruikte stenen: 
Safora
Type: 
Nieuwbouw
Voeg: 
Zonder voeg
Kleur: 
Rood
Stijl: 
Modern