Homogene gevel

In Bilzen is de gevel van deze alleenstaande woning volledig geësoleerd met het E-Boardsysteem. De isolatiedikte is 12cm. Als gevelafwerking koos men de steen 'Barok'.
 
De eigenaar was overtuigd van de mogelijkheden en kwaliteiten van het E-Board® renovatie- en isolatiesysteem. Ze beslisten op basis van enkele voorbeeldprojecten en vertrouwde de totale renovatie toe aan een ervaren E-Board® plaatser.
 

Uniforme gevel met baksteen

De originele gevel bestond uit een variëteit aan kleuren en materialen. Houten planken, natuursteen, rode en zwarte baksteen... Doel van de renovatie was een eenvoudiger en meer minimalistisch uiterlijk met “baksteen”.

Doel van de renovatie was een eenvoudiger en meer minimalistisch uiterlijk met “baksteen”.

Details in afwerking: balkon en rolluikkasten

De oorspronkelijke voorgevel had een klein uitspringend balkon met balustrade boven de garagepoort. Dit is mooi weggewerkt. De aannemer heeft het uitstekende balkon vervangen door een betonnen dwarsligger en daarna netjes afwerkt met E-Board®. Resultaat: een vlakke bakstenen gevel. 
 
Op vraag van de bouwheer heeft men de rolluikkasten behouden. Na de gevelrenovatie hing men de rolluikkasten via zware pluggen aan de dragende muur op. Om een goede energie-efficiëntie te blijven garanderen, zijn alle dagkanten uitgeslepen.
 
Van een diversiteit aan materialen realiseerde men op korte tijd een mooie homogene gevel. Duurzaam met baksteen en perfect geïsoleerd met E-Board® gevelisolatie.

Zoek referentie- woningen in uw buurt

Gebruikte steenstrips

 • Homogene gevel

  Projectinformatie

  Type: 
  Renovatie
  Stijl: 
  Klassiek