Estetisch en energetisch beter

Maarten en Greet wilden hun woning energetisch en esthetisch verbeteren. Na een gesprek met hun architect en een gesprek met een verkoper van E-Board® op Batibouw was de keuze snel gemaakt. Een klein jaar na de keuze startten de werken.

Ze kochten hun woning 9 jaar geleden. Het eerste renovatiewerk was de verandering naar dubbelglas. Ze kozen voor nieuwe matzwarte aluminium raamprofielen. De nieuwe raamkaders kregen dezelfde plaats als de oude raamkaders. Achteraf gezien betekent dat wel dat de dagkanten - na de installatie van E-Board® - iets dikker zijn dan normaal. Maar dat vinden ze helemaal geen nadeel

We verbruiken opmerkelijk minder
Het grootste probleem was vocht dat voortkwam uit de massieve betonnen ringbalken. Ze zagen vrij snel dat een nieuwe schil tegen het huis een goede oplossing zou zijn. De architect steunde hen in deze keuze. Het werk verliep zoals gepland. Bouwtechnisch voerde de aannemer alles goed uit. Dat merken ze nu ook elke dag aan het binnenklimaat. In de winter verbruiken ze opmerkelijk minder dan de vorige jaren. En de woning heeft een aangenamer binnenklimaat.
 
De keuze voor Vecto kwam vrij laat in het proces. Hun voorkeur lag eerst bij Billund. Toen de beslissing bijna definitief was, gingen ze toch voor een natuurlijkere kleur. Deze uitstraling maakt een mooie verbinding naar de bomen in de achtertuin. Vecto is iets sterker geschakeerd. Er zit voor hen meer leven in deze kleur. En ze gaat perfect samen met de zwarte raamkaders. Achteraf gezien zijn ze blij met hun keuze én met het eindresultaat.
 
Speciaal detail: bij de oversteek aan de deur hebben ze de gevelsteen laten doorlopen, om het solide karakter ervan niet te onderbreken. De aannemer heeft het mooi afgewerkt. Ze vinden het één van de mooiste features van de woning.

Estetisch en energetisch beter

Projectinformatie

Gebruikte stenen: 
Vecto
Type: 
Renovatie
Voeg: 
Met voeg
Stijl: 
Modern