Lagere energiekosten

Vincent en Twiggy hebben 8 jaar eerder al het middelste deel van hun woning laten afbreken en heropbouwen. De 2 aanbouwen zouden ze later aanpakken. Nu was het tijd voor de afwerking van de volledige woonst.
 
In samenwerking met een ervaren aannemer renoveerden en isoleerden ze de zeer scheve en volle muren met E-Board®. De meerwaarde is groot. De deels niet-geïsoleerde woning van Vincent en Twiggy is nu volledig geïsoleerd. Daardoor verbruikt de woning een pak minder energie en dat betekent lagere kosten. 
 
In samenwerking met een ervaren aannemer renoveerden en isoleerden we de zeer scheve en volle muren met E-Board®.
De oude gevels waren wit geschilderd. Dankzij de duurzame afwerking in baksteen heeft het koppel nu geen onderhoud meer aan hun gevel. Ze kozen voor de witte steen Perla. De gevel moest vlak zijn. Daarom voegde men tot op hetzelfde niveau van de gevelsteen en kozen ze voor een voegkleur gelijk aan de kleur van de steen. Vincent heeft de gevel zelf gevoegd. 
 
In samenspraak met hun aannemer hebben de bewoners heel wat voorbereidingen zelf gedaan. De geschilderde gevels zijn eerst afgestoomd en geschilderd met een fixatiemiddel. Met een isolatiedikte van 12 cm is er voldoende geïsoleerd. Aan het deel van de keuken is er iets minder dik geïsoleerd omdat dit deel al van binnenuit geïsoleerd is. Door het na-isoleren komt de nieuwe gevel iets naar voor. Maar dit is goed opgelost. De aannemer heeft het dak aangepast en extra dakpannen gelegd.

Lagere energiekosten

Projectinformatie

Gebruikte stenen: 
Perla
Type: 
Renovatie
Voeg: 
Met voeg
Kleur: 
Wit
Stijl: 
Klassiek