Projectbouw met E-Board®

E-Board® is een ATG-gecertificeerd systeem, waterdicht en getest op duurzaamheid. De brandklasse is B-s1, d0 – een erg hoog niveau. Het materiaal kan eenvoudig geïnstalleerd en gecombineerd worden met andere gevelafwerkingen zoals pleisterwerk of hout. Bovendien zijn door de afwezigheid van geveldragers minder dilataties nodig dan bij traditioneel metselwerk.

Gevel vernieuwen

Bij gevelrenovatie moeten de oorspronkelijke rooilijnen vaak gehandhaafd blijven, of mag deze slechts beperkt overschreden worden. Een nieuwe gemetselde buitengevel past vaak niet binnen de bestaande rooilijn. Met een compacte, spouwloze E-Board®-gevel lukt dat wél probleemloos. De panelen worden aangebracht op de bestaande gevel of op het binnenblad. Gespecialiseerde E-Board® projectplaatsers zijn opgeleid om het werk perfect en probleemloos uit te voeren.

Lichtgewicht

Met het E-Board®-isolatiesysteem is een lichtgewicht gevelblad haalbaar. Vaak kan hierdoor de fundering lichter worden uitgevoerd. Geveldragers zijn niet nodig en de bouwkundige constructie wordt eenvoudiger. Eventuele oneffenheden van een ruwe binnengevel, tot circa 20 mm, zijn eenvoudig uit te vlakken met de lijmmortel.

Bakstenen uitzicht

Veel gebouwen hebben een gevel in baksteen. Dat geniet sterk de voorkeur en hoort vaak bij het historische straatbeeld. baksteenstrips geven exact dezelfde uitstraling. Doordat de steenstrips worden verlijmd is alles mogelijk: van verticaal ‘metselwerk’, gevels in reliëfs, tot …
 
 
De diverse formaten steen- en hoekstrippen zijn leverbaar in verschillende diktes. De hoogwaardige malgevormde E-Board® EPSHR-panelen hebben een λ-waarde van 0,031 W/mK. Met diktes tussen 40 en 304 mm (tweelaags vanaf 204 mm) kunt u kiezen voor een Rd-waarde tussen 1,29 en 9,81 m² K/W.

Ervaringen met E-Board®