Nieuwbouw met E-Board®

E-Board® is een ideale oplossing voor creatieve nieuwbouw. De E-Board® isolatie kan rechtstreeks worden aangebracht op het binnenblad. Daarna worden de baksteenstrips tegen de isolatiepanelen verlijmd. Door te spelen met de steenstripkleur, -dikte en richting, ontstaat een ongekende creatieve vrijheid.
De regelgeving voor nieuwbouw wordt steeds strenger. Resultaat: de buitenwanden worden alsmaar dikker. De slanke bouwwijze met E-Board® biedt hier een gepast antwoord op.
 

Gering gewicht

Het geringe gewicht van de E-Board®-panelen heeft heel wat voordelen. De fundering kan minder zwaar worden uitgevoerd. U hoeft ook geen gebruik te maken van geveldragers, de buitenmuur wordt slanker en u wint aanzienlijk aan vloeroppervlak. De constructie wordt eenvoudiger en zijn er geen koudebruggen.
Vindt u geen vakmensen om uw metselwerk uit te voeren? Wees gerust, voor het aanbrengen van het E-Board®-systeem zijn geen gespecialiseerde metselvaardigheden vereist.
 
Vandersanden kan u in contact brengen met E-Board® plaatsers, die het product volgens de regels van de kunst op de gevel aanbrengen.
Indien u graag zelf een opleiding wil volgen om E-Board te leren plaatsen, ook hiervoor kan u bij Vandersanden terecht.
 
 

 

Architectonische gevel

Door de E-Board®-panelen of steenstrips in verschillende diktes toe te passen creëert u gevels met reliëf. Dankzij de kwaliteit van de baksteenstrips is uw gevel niet van een traditioneel gemetselde gevel te onderscheiden. Het E-Board®-systeem bevat uiteraard hoekstrippen om hoeken, dagkanten en gevelopeningen af te werken. Bovendien kunnen de steenstrips ook verticaal aangebracht worden.
Daarnaast worden speciale zoolstrippen toegepast voor de onderzijde, voor bijvoorbeeld een overkraging of plafond.
Op bijna elke ondergrondE-Board® kan op (bijna) elke ondergrond worden aangebracht, ook op houtskeletbouw. De buitenzijde van het houtskeletbouw gevelelement moet dan afgewerkt worden met een gepaste vezelcementplaat.
 

E-Board® kan rechtstreeks op de vezelcementplaat geplaatst worden, zonder folies of spouw. De EPS-panelen zijn niet alleen waterafstotend, waterdicht en sterk isolerend, maar ook dampdoorlatend. Zo komt er geen condensatiepunt in de constructie.

Ervaringen met E-Board®