Problemen door het isolatietekort?

Problemen door het isolatietekort?

De bouwsector krijgt af te rekenen met een tekort aan polyurethaan (PUR) en polyisocyanuraat (PIR). En de gevolgen zijn er. Zowel voor bouwers, verbouwers als professionelen. De prijzen stijgen en levertermijnen verlengen waardoor bouwprojecten vertraging oplopen. Zijn er andere opties? We stellen er twee voor om mee te werken: WF-7 en E-Board.

Isoleer meer dankzij het formaat WF-7

De WF-7 (+/- 210 x 70 x 50 mm) is 3 cm minder breed dan de standaard WF (+/- 210 x 100 x 50 mm). Dit formaat gevelsteen biedt daardoor een groot voordeel op vlak van isolatie. Je hebt 3 cm extra ruimte. Dat maakt een groot verschil bij het gebruik van meer of dikker isolatiemateriaal, zoals bijvoorbeeld wol.
 
Kies je voor het WF-7 formaat, dan is dat ook een meer ecologische keuze. Er zijn minder grondstoffen nodig en er zijn ook minder energieverliezen tijdens de productie. Het formaat neemt minder plaats in bij het transport en is ook heel wat lichter van gewicht.
 
De WF-7 is beschikbaar in 5 populaire kleuren: Argentis, Parma, Lithium, Zwart Mangaan en Livorno.

Isoleer esthetisch met E-Board

E-Board is het totaalpakket met EPSHR-isolatieplaten en afwerking met steenstrips (2 cm). Hier isoleer je je woning aan de buitenkant én krijg je een nieuwe gevel.
 
Zoals bij de WF-7 heb je bij dit systeem ook het voordeel van de dunne verwerking. De isolatieplaat is al beschikbaar in een dikte van 40 mm. En het geheel is combineerbaar met ander isolatiemateriaal. Een ander voordeel is dat deze isolatie een goed alternatief is voor PUR-isolatie. De E-Board-platen zijn namelijk gemaakt uit EPSHR dat voor 94% uit lucht bestaat. De gesloten cellenstructuur houdt deze lucht vast en vormt dus een uitstekende isolator. Het materiaal is sterk, vormvast, op druk belastbaar en vochtongevoelig.
 
Er zijn natuurlijk nog meer voordelen bij E-Board. Die vind je hier.

Onze experten helpen je verder

Biedt één van deze opties een oplossing voor je? Of heb je bepaalde vragen? Contacteer onze experten. Ze helpen je graag verder.
About the author
Heleen Grootaers | Interne communicator en Email Marketing specialiste. Ze ziet onmiddellijk dt-fouten, houdt het kort en krachtig en googelt heeeel graag. Wil je haar aandacht? Zeg gewoon New York en ze is all ears.