Miner on the moon by Alex Chinneck

Miner on the moon by Alex Chinneck

De eigenzinnige en ietwat excentrieke Britse kunstenaar Alex Chinneck is al een keer gepasseerd op onze blog. De reden hiervoor is zijn voorliefde voor gevels. Waar hij eerst een gevel liet afglijden, kreeg hij nu de ingeving om de gevel van een verouderd en leegstaand pand in hartje Londen om te draaien. In naam van de kunst.

Streetart

Het gebouw uit de 18e eeuw is niet zomaar gekozen. Een rijhuis in een druk bezochte wijk valt vooral op wanneer er iets niet klopt in het straatbeeld. De witte en blauwe vlakken plus de bakstenen look contrasteerden dan ook nog eens extra.
Met dat stukje aparte street art wilde Alex Chinneck aantonen dat de standaard architectuur zo ingeburgerd is zodat het niet meer opvalt en ook niet het aanzien krijgt wat ze eigenlijk wel verdiend. Door de gevel om te draaien en uit haar normaal decor te halen, hoopte hij dat wel opnieuw te bereiken. Het kunstwerk was één van de succesprojecten tijdens het Merge Festival. En terecht.
About the author
Bart Gregoor | Export Marketeer en koffie aficionado. Hij is véél creatiever dan administratief, kan moeilijk zwijgen en draait nooit rond de pot. Hijst zich vaak in spannende lycra of wollen pakjes om uren en dagen een tweewieler vooruit te stoempen. Naar het schijnt heel plezant.