Duurzaam, Duurzamer, Duurzaamst ... de ECO-baksteenstrips.

Duurzaam, Duurzamer, Duurzaamst ... de ECO-baksteenstrips.

Een mooiere wereld. Hoogstwaarschijnlijk heeft u dat op uw verlanglijstje staan. Wij ook. Als producent van baksteen vertalen wij dit als “het ontwikkelen van mooie producten met respect voor het milieu en de maatschappij waarin we leven”. Onze recentste bijdrage hebben we ECO-baksteenstrips gedoopt. En niet alleen omdat dit goed klinkt.

6 redenen waarom baksteenstrips duurzame producten zijn

Nog niet zo heel lang geleden werden baksteenstrips eerder meewarig bekeken. Deze schijfjes van 2 cm dik waren geen échte bakstenen. Enkel gezaagd uit een hele baksteen. Intussen weet men wel beter en nemen baksteenstrips een prominente plaats in bij de materiaalkeuze. Niet enkel erven ze de uitstekende kwaliteiten van de gevelsteen, ze bieden bijkomende voordelen:

 • rekening houdend met uitval zagen we gemiddeld 1,6 strippen uit 1 steen, maw een winst in oppervlakte van maar liefst 60%,
 • metselen is niet nodig, ze worden tegen een drager gelijmd; van constructie naar eenvoudigere montage,
 • door de geringe dikte is er meer plaats voor bijkomende isolatie,
 • ze zijn een ideale baksteenafwerking voor isolerende gevelsystemen zoals E-Board®,
 • ze zijn een prima oplossing voor de afwerking van moeilijke constructies zoals plafonds, overkragingen of creatieve metselverbanden,
 • ze zijn een licht en dun materiaal voor interieurtoepassingen.

Waarom dan nog ECO-baksteenstrips?

Baksteenstrips krijgen dikke punten op het duurzaamheidsrapport. Geslaagd met onderscheiding, maar niet met grote onderscheiding. We moeten immers nog steeds een hele gevelsteen produceren en bakken, vooraleer we er strips kunnen afzagen. En het middelste deel van de baksteen is daarbij niet inzetbaar. Onze nieuwste innovatie speelt daar mooi op in.

Door het introduceren van nieuwe productietechnieken worden ECO-baksteenstrips rechtstreeks in de mal gevormd en daarna gebakken. Ze zijn dus een product op zich, geen afgeleid product.

5 redenen waarom ECO-baksteenstrips nóg duurzamer zijn

Een grote onderscheiding wordt aan ECO-baksteenstrips toegekend omdat:

 • het grondstoffenverbruik daalt met 70%,
 • het energieverbruik daalt met 50%,
 • er geen afval wordt gegenereerd,
 • u kan kiezen uit mooie wasserstrich-kleurtjes met een karaktervolle tafelpers-structuur,
 • u zelfs minder moet betalen voor deze innovatie.

Zijn ECO-baksteenstrips het duurzaamst?

Op dit moment wel. Maar duurzaamheid is er bij Vandersanden letterlijk ingebakken, onze zoektocht gaat steeds verder. Op naar … de grootste onderscheiding.

Ontdek hier meer over E-Board®: Klik hier en ga naar de E-Board® website
Bekijk hier ons gamma ECO-baksteenstrips: Klik hier en bekijk het gamma ECO-baksteenstrips

About the author
Dominique Nassen | Product Marketing Manager en een echte baksteen-nerd met ruim 2 decennia ervaring op de teller. Houdt van een goede discussie, én van teamwork. Bijna zoveel als van de Italiaanse keuken. Verliest zijn cool compleet als één van beide voetbalzonen scoort. Of net niet scoort.