And the winner is …

And the winner is …

De internationale architectuurwebsite Architizer maakte op 12 april de winnaars van zijn Architizer A+ Awards 2016 bekend. En yes! We hebben de juryprijs binnen in de categorie Zaal/Theater met het schitterende Shakespeare Theater in Gdansk, Polen.

Het Shakespeare Theater van de Italiaanse architect Renato Rizzi is gebouwd op de site van een 17e-eeuws theater in Gdansk, Polen. Het ontwerp is gebaseerd op de oude theatergebouwen, aangevuld met moderne technologie. Zo kan men bijvoorbeeld het dak open of sluiten voor voorstellingen.
 
De gevel is opgebouwd uit een donkere antracieten baksteen, de straatstenen rond het gebouw hebben exact dezelfde kleur. Het theater omvat verschillende binnenplaatsen, kleedkamers, kantoren, een ingang aan de westzijde, een podium aan de oostzijde en biedt plaats aan zo'n 600 mensen. Het Shakespeare Theater is een voorbeeld van nieuwe architectuur die sterk verweven is met traditie.
 
Wil je meer weten over het project? Je leest er alles over in een eerder gepubliceerd blogbericht:

Zwarte bakstenen zorgen voor contrast in rode bakstenen stad.

Projectgegevens:

Architect: Renato Rizzi
Lokaal kantoor: Q-Arch
Plaats: Gdansk, Polen
Oppervlakte: 4000 m²
Vandersanden baksteen: 533 Morvan
Vandersanden straatsteen: 710 Morvan
Jaar: 2014
Fotografie: Rafał Malko

Architizer A+ Awards

De Architizer A+ Awards zijn in 2016 aan hun vierde editie toe. Het is één van de grootste en meest uitgebreide award programma’s die de beste architecten en producten van het afgelopen jaar in de bloemetjes zet. De jury bestaat uit een panel van meer dan 300 vooraanstaanden uit verschillende sectoren. Zowel architecten als mensen uit de modewereld, uitgevers, product designers, vastgoedmakelaars en vele anderen maken deel uit van de jury.
About the author
Heleen Grootaers | Interne communicator en Email Marketing specialiste. Ze ziet onmiddellijk dt-fouten, houdt het kort en krachtig en googelt heeeel graag. Wil je haar aandacht? Zeg gewoon New York en ze is all ears.