Isoleer meer dankzij het nieuwe formaat WF-7

Het nieuwe formaat WF-7 is het slanke broertje van de klassieke waalformaat 50. Hij meet om en bij 210 x 70 x 50 mm. De WF-7 is dus 3 cm minder breed dan het standaard formaat en dat biedt u heel wat voordelen op vlak van isolatie, optimale ruimtebenutting, ecologie en renovatiemogelijkheden.

Voordelen

-3 cm extra ruimte voor isolatie
-3 cm meer potentiële woonruimte
-interessante renovatiemogelijkheden:  3 cm minder uitsprong is een relevant verschil bij uw bouwaanvraag.

Kiezen voor het WF-7 formaat, is bovendien een meer ecologische keuze. Er zijn minder grondstoffen nodig en er zijn ook minder energieverliezen tijdens de productie. Het nieuwe formaat neemt minder plaats in op transport en is ook heel wat lichter van gewicht. Dit betekent minder transportkosten.

Kleuren

De WF-7 is nu beschikbaar in 6 populaire kleuren. Een andere kleur nodig om uw project meerwaarde te geven? Contacteer ons gerust.

Tips voor het metselen van een WF-7 formaat

-Gebruik altijd een kwaliteitsmortel met voldoende hechting. Het mortelbed is minder breed.
-Voorzie voldoende spouwhaken om binnen- en buitenblad stevig te verbinden.
-Voor sommige metselverbanden vb. halfsteens verband moet u stenen op maat slijpen. Door de smallere koppen kan de kop-strek verhouding wijzigen.
-Krab bij standaardvoegen niet meer overtollige mortel uit dan nodig.
-Pas lateien, geveldragers, profielen, wapening,… in de breedte aan i.f.v. het slankere formaat.

Heeft u een vraag bij de verwerking van deze of andere gevelstenen uit ons aanbod? Contacteer ons. Wij zorgen snel voor een duidelijk antwoord.