Vandersanden wordt hoofdaandeelhouder van keramische specialiteiten-fabriek St. Joris
30/09/2019

Nieuwsoverzicht

De ambachtelijke steenfabriek St. Joris, gelegen in Nederlands Limburg, is een Europese referentie in hoogwaardige glazuurstenen in uiteenlopende types, kleuren en vormen. Het bedrijf bouwde gedurende bijna een eeuw wereldwijde expertise op in de vervaardiging van keramische specialiteiten op basis van de uiterst zuivere Westerwaldklei. Zowel de stenen als glazuren worden in eigen huis vervaardigd, waardoor de maat- en kleurvastheid gegarandeerd is. Tijdens het productieproces worden de kleisamenstelling, de vorm van de producten en de dikte van de glazuurlaag steeds nauwgezet in de gaten gehouden.

Vanaf 1 januari 2020 zal Vandersanden Group officieel meerderheidsaandeelhouder in St. Joris worden. De keramische specialiteiten-fabriek zal als zelfstandig opererend bedrijf blijven bestaan, met een gewaarborgde toekomst voor het huidig personeel. Ook het actueel productenaanbod blijft hetzelfde.

Voor Vandersanden Group vormt de overname een echte verrijking. “Het aanvullende productportfolio van St. Joris op ons bestaande assortiment in combinatie met het wereldwijd marktbereik van Vandersanden, is volgens ons een sleutel tot succes.” aldus Vandersanden CEO Jean-Pierre Wuytack. “De liefde voor de keramiek en het vakmanschap van St Joris waren voor mij de voornaamste redenen om in de keramische specialiteiten-fabriek te participeren. We kijken ernaar uit om de ambities van St. Joris samen te realiseren.”

Lees hier het volledige persbericht