Renoveer slim met E-Board®

Wilt u oudere gebouwen en woningen een nieuwe gevel geven die perfect past bij de bestaande architectuur en het straatbeeld? En wilt u de isolatiewaarde van het gebouw aanzienlijk verhogen? Kies dan E-Board®

E-Board® is een hoogwaardig isolatiemateriaal én een uitmuntend systeem om de isolatiewaarde van de woning te verbeteren. De E-Board® isolatiepanelen voor gevelrenovatie bestaan uit het materiaal EPSHR, dat voor 94% bestaat uit lucht, vastgehouden in een gesloten cellenstructuur. Daardoor is E-Board® een ideale isolator met een zeer lage lambdawaarde: λ = 0,031 W/mK. De isolatieplaten zijn sterk, vormvast en voor 100% recycleerbaar.

 

Gevelrenovatie door isolatiepanelen bekleed met baksteenstrips

Het E-Board® gevelrenovatiesysteem bestaat uit isolatiepanelen die worden bekleed met baksteenstrips. De hoogwaardige EPSHR isolatiepanelen zijn leverbaar in diktes van 40 tot 304 mm (tweelaags vanaf 204 mm). Ze worden direct op de bestaande buitengevel aangebracht met mortellijm en slagplug-schroeven. Deze malgevormde isolatieplaten zijn 100% waterdicht en bovendien biedt het hele E-Board® systeem waterdichte garanties: de combinatie van een tand- en groefsysteem en haaklas-verbinding doet de platen perfect in elkaar klikken en de verlijming tussen de platen met PU-lijm (polyurethaan) resulteert in één gesloten isolatieschil.

 

Splinternieuwe gevel voor renovatie

U krijgt bij een renovatie dankzij E-Board® een splinternieuwe gevel met een kwalitatieve en duurzame baksteenafwerking.
U hebt de keuze uit meer dan 100 kleuren. Strak of klassiek? U kiest de stijl die bij u past. De gepatenteerde E-Board® panelen sluiten naadloos in elkaar. Bovendien is het systeem niet alleen waterdicht en maatvast, het blijft ook dampdoorlatend.
 

Vergeet breekwerk bij gevelrenovatie

Vreest u dat de bestaande buitengevel gesloopt moet worden? Wees gerust, breekwerk is niet nodig. De E-Board® panelen worden tegen de bestaande buitengevel aangebracht. Bewoners kunnen dus gewoon in de woning of het gebouw blijven wonen, verhuizen is niet nodig. Zijn er eventuele oneffenheden en scheurtjes in de bestaande gevel die u wilt renoveren en isoleren? Die kunnen worden gecompenseerd met de cementmortel-lijmlaag achter de E-Board®-platen.

Visueel perfecte gevelbekleding en steenstrips

Wilt u een E-Board® steenstrip die visueel en esthetisch perfect past bij de originele baksteen van het gebouw? Goed om te weten: alle bakstenen van Vandersanden kunnen ook als steenstrip worden geleverd om bij een gevelrenovatie de juiste combinatie te maken. De steenstrips zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en vormen. Dankzij hoeksteenstrips zijn afgewerkte E-Board® gevels niet te onderscheiden van traditioneel metselwerk.

Ervaringen met E-Board®