Signa® gevelsysteem, getuigenis van architect Marko Matic

Ik mag de spits afbijten als eerste gastblogger voor Vandersanden. Ik ben vereerd! Toch is Vandersanden niet nieuw voor mij. We hebben een mooie samenwerking achter de rug met een prachtig project in Enschede. De uitbouw van de Saxion hogeschool met het Signa® gevelsysteem. En dat schept een band! Ik was heel enthousiast toen ik voor Bouwinfo Limburg bij Vandersanden een lezing mocht geven over mijn visie rond dit project. In de blog kan je een leuke samenvattende video vinden.

Co-creatie in de bouw

Een goede samenwerking in de bouw is essentieel, maar co-creatie is belangrijker dan ooit. Als alle bouwpartners op gelijkaardige voet aan tafel zitten, kunnen we prachtige dingen maken. Door met alle partijen vanaf het begin samen te zitten ontwikkel je de beste ideeën en vooral de doorvertaling daarvan in processen, technieken en materialen. Bekijk hier de samenvattende video.

Het belang van uitwisselen van nieuwe ideeën

Voor de toekomst van de bouw is het uitwisselen van nieuwe ideeën net zo belangrijk als goede samenwerkingen. Op deze manier komen we efficiënt tot dé optimale oplossing. Zo hoef je ook geen compromissen meer te sluiten in het bouwproces. De samenwerking met Vandersanden voor de Saxion Hogeschool in Enschede is er een mooi voorbeeld van. Dit pakken ze ook mooi samen in hun nieuwe slogan “Het mooiste maak je samen”. “Marko Matic, IAA Architecten”

Met grote voldoening kijken we terug op de zeer prettige en vooral efficiënte en doelmatige samenwerking. Een mooie demonstratie van een langetermijnvisie, met alle positieve effecten van dien. “Quote website IAA Architecten”

Klaar voor Co-creatie?

Signa® is synoniem aan Co-creatie. Deze Co-creatie werkt niet alleen tussen architect en producent van de gevelstenen, maar neemt de producent van de ophangconstructie, de klant en de aannemer ook mee in het verhaal. Als architect moet je je laten inspireren ... Het is onze taak bij Vandersanden om van je visie een bruikbaar façade-systeem te maken. Klaar voor Co-creatie? Bezoek dan onze nieuwe Signa® website www.signapanels.com.

 

Meer over het project Saxion?

Klik HIER voor de Saxion film met uitleg door Marco Matic (IAA Architecten), Erik Joosten en Jean-Pierre Wuytack (Vandersanden), Hans Wichers Schreur (Saxion), Erwin Van Der Baan ("Van Der Baan" roof and facade placement), 

Meer over IAA architecten: www.iaa-architecten.nl

About the author
Marko Matic | Architect bij IAA architecten in Enschede. Naast architectuur ook een grote fan van skaten.