Omarming 3D architectuur met Sketchup

Voor ontwerpers, aannemers en architecten stellen we meerdere materialen ter beschikking om te gebruiken in hun projecten. Van textuurbestanden van onze bakstenen tot technische fiches, bestekteksten en referentiefoto’s. Aan dit lijstje hebben we Sketchup toegevoegd.

Sketchup voor beginners

Sketchup is een veelgebruikt ontwerpprogramma bij architecten en andere ontwerpers. Ze gebruiken het vooral in de ontwerpfase van een project om op een snelle en eenvoudige manier een eerste 3D-beeld te krijgen. Hoe realistischer dit beeld, hoe makkelijker ze de opdrachtgever mee krijgen in hun verhaal.

Binnen Vandersanden gebruiken we het voornamelijk tijdens productontwikkeling om de 3D-vormgeving te bepalen en een beeld te krijgen van een object. Het is een erg variabele toepassing voor 3D ontwerpen. We hebben onze 3D-texturen, met verschillende voegkleuren, op ons nieuwe sketchup profiel opgeladen. Iedereen kan ze gebruiken!

Waarom sketchup?

Het grote voordeel is dat er een gratis versie van bestaat. Daarnaast is Sketchup makkelijk te gebruiken. Het werkt heel intuïtief voor een architect of ontwerper. Het programma is zo opgesteld dat je ook zonder speciale opleiding ermee aan de slag kan.

Architecten kunnen nu op een eenvoudige manier een Vandersanden baksteenpatroon op een 3D-woning zetten in Sketchup. Het is daarnaast een ideale toepassing voor een architect, aannemer of een student die opzoek is naar mooie baksteenpatronen voor zijn project.

Ontdek het zelf in de 3d warehouse van sketchup. Veel ontwerpplezier!

Start hier: https://3dwarehouse.sketchup.com/by/Vandersandengroup?nav=models

About the author
Marnik Meuwissen | Marketeer met een grote interesse in het digitale landschap en sociale media. Speelt kort op de bal en draait niet graag rond de pot. Naast het werk maakt hij kunstzinnige geluidsgolven op toeters en gitaren in rockbands en orkesten.