Mens sana in corpore sano

Voldoende lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl. Dát zijn de beste wapens tegen ziekteverzuim. Bovendien verlagen ze de kans op burn-out en depressie. Fenomenen waar elk bedrijf vandaag mee te maken krijgt. Hoe ga je daarmee om? Vandersanden Group wil zorg dragen voor haar werknemers en zag het daarom als een morele plicht, om hier iets aan te doen.

Begin 2015 heeft Vandersanden Group een samenwerking opgestart met Energy Lab om sport en gezondheid niet enkel bespreekbaar te maken op de werkvloer, maar er ook daadwerkelijk de praktijk aan te verbinden. Het sport- en gezondheidsproject Energy@Vandersanden ging van start. 
 

Climbing For Life 2015

Elke medewerker kreeg een Garmin Vivofit stappenteller cadeau, toegang tot een persoonlijk platform met allerlei tips & tricks, een workshop rond ‘waarom bewegen’ en de mogelijkheid om zich in te schrijven voor sportieve events. Hans Van Alphen, tienkamper en vierde op de Olympische Spelen in 2012, is peter en motivator van de actie. Daarnaast zijn er 10 ambassadeurs gekozen onder de collega’s. Zij kregen de kans om zich klaar te stomen, onder professionele begeleiding van Energy Lab, voor een gezamenlijk einddoel: Climbing For Life 2015 in de Vogezen. 
 
Eind deze week is het dan zo ver! 
 
Een grote delegatie collega’s stapt samen met de ambassadeurs op de fiets voor een rit in de Vogezen. Familieleden en supporters staan aan de kant om hen aan te moedigen. Het doel is het halen van de top van de Planche des Belles Filles. Iedereen op zijn/haar tempo. Zolang het maar plezant blijft!
 
Maar het stopt niet na dit event. Vandersanden Group maakt er een prioriteit van om de komende jaren bijzondere aandacht te geven aan sport en gezondheid en ook via deze weg te investeren in haar personeel.
 
Met hele sportieve groeten dus.