Kijk hoe jouw woonplaats en de rest van de wereld veranderden in 33 jaar tijd

Met Google timelapse zie je hoe het landschap van onze aarde veranderde van 1984 tot nu. Een opeenvolging van satellietbeelden laat de veranderingen zien in jouw gemeente, maar ook de expansie in grote steden of de impact van de klimaatverandering.

De strafste beelden zijn die van Dubai:
 
De laatste updates van Google timelapse zorgen voor veel scherpere satellietbeelden met meer data. Spectaculair om te zien is de expansie van grote steden zoals Dubai, het ontstaan van de Strip in Las Vegas, het volbouwen van Peking en het fel gewijzigde New York. Opvallende, zichtbare (klimaat)veranderingen zijn onder meer de opdroging van het Aralmeer en de krimpende Antarctische gletsjers. Deze timelapse beelden zijn een herinnering dat de klimaatverandering geen probleem is van de toekomst. De impact ervan op het milieu zien we vandaag al.
 
Probeer de timelapse zelf eens uit. De kaart is interactief. Zo kan je je eigen stad, gemeente of streek opzoeken. De timelapse zoomt daarop in en speelt automatisch af. Je kan zelf de snelheid aanpassen: snel, gemiddeld of traag. 
De smelting van de Columbia Gletsjer in Alaska:
 
 
De opdroging van het Aralmeer in Kazachstan. Gereduceerd tot nog maar 10% van de oorspronkelijke oppervlakte.
 
Zo veranderde Brussel over 33 jaar:
 
 
Amsterdam:
 
About the author
Ann Bellinkx | Websitespecialiste en onderhandelaar voor de beste mediadeals. Ze komt graag to the point, houdt van alles wat homemade is en heeft een zwak voor mooie stofjes. Genieten is voor haar quality time met haar gezin en gezellige etentjes.