Je terras of tuin aanleggen met kleiklinkers? Mooi, onderhoudsvriendelijk en duurzaam!

Tegenwoordig zien we de tuin meer en meer als verlengstuk van ons huis. Sierbestrating levert dan ook een belangrijke bijdrage aan de sfeer. Met kleiklinkers heb je veel mogelijkheden om je tuin helemaal naar eigen smaak in te richten. Want zeg nu zelf: zolang je oprit, terras of tuinpad niet in orde is, lijkt je huis niet echt af.

Ben je al nieuwsgierig naar hoe je tuin eruit kan zien? Op onze website vind je een aantal afgewerkte realisaties.
 
De belangrijkste voordelen
1. De kleiklinkers zijn door en door gekleurd. Daardoor neemt de kleurintensiteit niet af. Ze krijgen hun mooie kleur tijdens het bakproces. En geven je terras, tuinpad of oprit een tijdloos karakter.
 
2. Ze zijn in verschillende formaten verkrijgbaar en bieden veel mogelijkheden in de tuin. Door verschillende kleuren kleiklinkers te gebruiken, kan je bepaalde accenten leggen in je tuin. Bijvoorbeeld in de vorm van kleurvakken, sierstroken of om aparte, gezellige hoekjes te maken. Kleiklinkers zijn ook perfect te combineren met andere materialen, zoals natuursteen of hout.
 
3. Onderhoudsvriendelijk: bij een goede verwerking vragen kleiklinkers weinig onderhoud. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden zoals vorst en zijn ongevoelig voor chemicaliën en dooizouten.
 
Wil je meer voordelen weten? Kijk eens op onze website.
Kleiklinkers hebben een levensduur tot wel 125 jaar
De duurzaamheid van kleiklinkers is hoog. Daarbij is het een 100% natuurproduct, gemaakt van klei. Bij de productie letten we continu op energieverbruik. Hiermee houden we stookkosten zo laag mogelijk.
 
Bezand of onbezand en getrommeld of niet
We maken bezande en onbezande kleiklinkers. Zoals de naam al zegt, is een bezande kleiklinker met een dun laagje zand gebakken en is de onbezande steen glad aan de bovenkant. De bezande steen geeft een matte tint aan het oppervlak, terwijl de onbezande steen een subtiele glans laat zien. Zowel bezande als onbezande stenen kunnen na de productie getrommeld worden. Deze bewerking rondt de scherpe, strakke randen af. De stenen krijgen een verouderd uitzicht. En geven karakter aan tuinpaden of terrassen.
Klinkertoonpark
Je kan 17 kleuren uit het gamma bekijken in ons klinkertoonpark vlak naast de showroom in Spouwen. Het natuurlijke daglicht laat de kleuren van de kleiklinkers het beste tot hun recht komen. Het geeft je een realistisch beeld. En je kan er ook inspiratie opdoen voor legverbanden.
GRATIS stalen aanvragen
Vul de informatieaanvraag in en laat ons weten van welke kleuren je graag een staal ontvangt. We sturen ze zo snel mogelijk naar je op.
 
Heb je vragen?
Mail ons: info@vandersanden.com
Bel ons: 089 510 140
Of vraag informatie aan via de website.