Drop je dopje voor de blindengeleidehonden!

Elk jaar engageren we ons voor een goed doel. Eentje dat dicht bij de mensen staat en waar we dus voeling mee hebben. 2015 staat zo in het teken van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG). Het is een opleidingscentrum in Tongeren (BE) voor blindengeleidehonden. Hoofddoel van het BCG is de mobiliteit van personen met een visuele handicap vergroten. Zo kunnen zij in onze ‘ziende’ maatschappij weer een actieve functie innemen.

Een blindengeleidehond kost zo’n €20.000 aan opleiding, maar een blinde persoon hoeft hiervoor niets te betalen. Het BCG bekostigt dat. En hierbij kunnen ze alle hulp gebruiken. De vrijwilligers van het BCG startten een actie om de vereniging op een milieuvriendelijke manier te helpen: de dopjesactie. Ze verkopen ingezamelde plastic dopjes aan een recyclagebedrijf dat er duurzame pallets van maakt. Wij helpen hen bij deze actie. In de vestigingen in Spouwen en Lanklaar staan heel wat verzamelbakken voor de dopjes. Iedereen kan eraan meehelpen en het kost eigenlijk geen moeite.
 
Ons intern Organisatie Comité, ’t OC zoals wij dat noemen, heeft ook nog heel wat in petto dit jaar. Bij alle activiteiten die ze organiseren voor de medewerkers, gaat (een gedeelte van) de opbrengst naar het BCG. Hopelijk kunnen we hen begin 2016 een mooie cheque overhandigen!

’n Witte Roos


Begin dit jaar hebben we dat ook mogen doen voor ’n Witte Roos. Deze vzw biedt gratis massages aan aan kankerpatiënten in Limburgse ziekenhuizen. De massages bevorderen het algemeen welzijn en patiënten kunnen ze op elk tijdstip van het ziekteproces laten uitvoeren. De vzw stond ons heel nauw aan het hart. Eind 2013 moesten we afscheid nemen van collega Geert Goffin (Productie Spouwen). Hij stierf na een lange aanslepende ziekte. ’n Witte Roos hielp hem in deze strijd en maakte het wat draaglijker.
 
In januari 2015 sloten we dit goed doel af en overhandigden we tijdens onze nieuwjaarsreceptie een cheque van €5000 aan een vrijwilligster.
 

Zelf steunen?


Wil je zelf ’n Witte Roos steunen of meehelpen aan de dopjesactie van het BCG? Dat kan! Surf naar deze websites www.dopjesactie.be en www.kankerenmassage.be. Daar vind je alle informatie.