Dopjesacties van collega’s zijn een succes

Collega’s Kristof Dello en Nathalie Bruggen zetten een eigen actie op poten om dopjes te verzamelen voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG). Een kleine moeite met een groot succes!

2015 staat voor ons in het teken van het BCG. Het is een opleidingscentrum in Tongeren voor blindengeleidehonden. Het hoofddoel van het BCG is de mobiliteit van personen met een visuele handicap vergroten. Zo kunnen zij in onze ‘ziende’ maatschappij weer een actieve functie innemen. (Lees ook het vorig blogbericht hierrond.)
Succesacties
Collega Kristof Dello zette een eigen actie op om dopjes te verzamelen. In een aantal straten in Kleine-Spouwen, waar hij zelf woont, en ook een paar straten in Grote-Spouwen stak hij flyers in de brievenbussen. Hij riep z’n buurt op om dopjes bij te houden voor het goede doel. Zijn vriendin Caroline hielp hem hierbij. Zij ontwierp de flyer en haalde samen met hem de dopjes op. Meer dan 4 grote zakken vol! Ondertussen rondde hij z’n 2de actie ook met succes af. Ronde 3 is voorzien in het najaar.
 
Collega Nathalie Bruggen deed dezelfde actie in haar dorp Waltwilder. Samen met haar 2 zonen kon ze met de opgehaalde dopjes maar liefst 5 grote zakken van het BCG vullen! De vrijwilligers van het BCG verkopen al deze ingezamelde plastic dopjes aan een recyclagebedrijf dat er duurzame pallets van maakt. Zo dragen we op een milieuvriendelijke manier bij aan de ondersteuning van het BCG.
Geïnspireerd?
Je kan zelf ook dopjes bijhouden of een eigen actie opstarten. Wil je weten over welke dopjes het gaat en waar je er achteraf mee terecht kan? Lees dan even de website www.dopjesactie.be.