Benieuwd naar onze laatste productinnovatie?

Op de beurs Batibouw in Brussel introduceerden we een nieuw steenformaat. LF40 staat voor ‘Langformaat 40’ en meet 24cm lang, 9cm breed en 4cm hoog. Een lange, smalle steen dus waarmee je de horizontale lijnen van een gevel extra benadrukt.

Elegantie krijgt een nieuwe dimensie

Lang en smal staat voor een verfijnde gevelafwerking. Ten opzichte van andere en meer gangbare formaten zoals M50 (Moduleformaat 50 = 19 x 9 x 5 cm), WF (Waalformaat = 21 x 10 x 5 cm) of DF (Dikformaat = 21 x 10 x 6,5 cm), scheelt het maar enkele centimeters in lengte of hoogte. Eenmaal verwerkt in een gevel is het verschil opvallend. LF40 benadrukt de horizontale dimensie van een gevel. Een gebouw lijkt niet enkel breder, maar toont ook een elegante uitstraling.

Hoe laat je LF40 écht schitteren?

Het is een steenformaat dat vraagt om een creatievere verwerkingsmanier. Je kan een LF40-steen klassiek metselen met voegen in standaarddiktes, maar dat zou een beetje zonde zijn. Door de steen te verlijmen of met een dunmortel te verwerken, komt het horizontale effect al veel beter tot uiting.
 
Of kies voor metselen zonder stootvoegen. Door de gevelstenen tegen elkaar te metselen, vallen de kopvoegen weg en blijft enkel de horizontale lintvoeg over. Zo creëer je een gevel van slanke steenlagen, een heel elegante methode om een gebouw visueel te verlengen. En als kers op de taart kan je zelfs kiezen voor een iets dikkere lintvoeg en deze verdiept laten aanbrengen. Het schaduwspel dat hierdoor ontstaat, maakt het helemaal af!

Niet inboeten op kwaliteit

Langere gevelstenen hebben vaak de neiging om een beetje krommer te zijn. Voor een strak metselwerk is dat niet ideaal. Het verlijmen ervan is zelfs een hele uitdaging. Voor LF40 heeft onze productieafdeling in de steenfabriek in Hedikhuizen (NL) zijn tijd genomen. Ze herbekeken uitgebreid de vormerij, het droogproces en het bakproces om tot een kwalitatief eindproduct te komen. Het nieuwe formaat beantwoordt dan ook aan de huidige kwaliteitseisen op vlak van maatafwijkingen en rechtheid.
 

Het voorlopige aanbod

In de lanceringsfase bieden we LF40 alleen in handvorm-afwerking aan. Het nieuwe formaat is verkrijgbaar in zes eigentijdse kleuren: Antro, Imperia, Lithium, Maasbruin, Safora en Reno. Interessant om te metselen, elegant om te zien.

Meer informatie?

Download de lanceringsfolder.
Bel ons: 089 510 140.
Of mail ons: info@vandersanden.com.
About the author
Dominique Nassen | Marketing Manager en een echte baksteen-nerd met ruim 2 decennia ervaring op de teller. Houdt van een goede discussie, én van teamwork. Bijna zoveel als van de Italiaanse keuken. Verliest zijn cool compleet als één van beide voetbalzonen scoort. Of net niet scoort.