Bakstenen produceren zonder energie te verspillen

Naast de arbeidskost is de energiekost de grootste factor bij de productie van bakstenen. En weegt het energieverbruik het meest op de ecologische voetafdruk die ermee samengaat. Bij de gevelsteenproductie maken we alleen gebruik van natuurlijke en onuitputtelijke grondstoffen en genereren we bijna nul afval. Bovendien is het eindproduct op zich herbruikbaar of recycleerbaar.

Energie is de focus

Het spreekt daarom voor zich dat we zwaar inzetten op het verminderen van energieverbruik. Doorheen de jaren werden onze ovens zo gemoderniseerd en aangepast, dat het verbruik van aardgas gevoelig daalde. De afvalwarmte van de ovens zetten we zelfs een tweede keer in bij het drogen van de gevormde – maar nog niet gebakken – stenen. Recent werden verschillende projecten voltooid om het elektriciteitsverbruik terug te dringen.
 

Elektriciteit maken we zelf

Vandersanden gebruikt al 18 jaar een WKK-installatie in het productieproces. WKK staat voor Warmte-Kracht-Koppeling. In eenvoudiger termen uitgelegd is dat een gasmotor die elektriciteit produceert. Nodig voor de efficiëntie is de warmterecuperatie die met deze energieopwekking samengaat. Want warmte is doorgaans verloren energie. Niet zo bij een steenbakkerij, omdat warmte hier integraal kan ingezet worden in het droogproces. Een win-win situatie, voor Vandersanden én voor het milieu. In Spouwen genereren we op deze manier een elektrisch vermogen van 1MW, in Lanklaar 750kW, volledig voor eigen gebruik. Zonnepanelen zorgen voor een extra productie van respectievelijk 250 en 185 kW.

Waarom ook geen verwarming?

De laatste spitsvondigheid van onze technici is de installatie van een grote warmtewisselaar in Spouwen. De overblijvende warmte die toch nog door de schoorsteen zou ontsnappen, gebruiken we nu om een watercircuit op te warmen tot 95°C. Dat heet water zorgt voor de verwarming van al onze fabriekshallen en kantoorgebouwen. Zonder bijkomend energieverbruik. Op warme zomerdagen zorgt een absorptiekoelmachine er zelfs voor dat koud water wordt geproduceerd voor de afkoeling van de gebouwen.

Zijn we er?

Al deze slimme ideeën en technieken hebben voor een lagere voetafdruk gezorgd. Dat is positief nieuws voor de fabrikant, het product en de consument. Maar dat is evengoed een stimulans om continu open te staan voor nieuwe ideeën en mogelijkheden. En om te blijven investeren in ingrepen die het energieverbruik verder terugdringen. Wat vandaag nog niet mogelijk is, is morgen misschien de volgende mijlpaal.
 

Meer info

Lees op onze website wat we nog meer doen voor een milieuvriendelijk productieproces.
About the author
Dominique Nassen | Marketing Manager en een echte baksteen-nerd met ruim 2 decennia ervaring op de teller. Houdt van een goede discussie, én van teamwork. Bijna zoveel als van de Italiaanse keuken. Verliest zijn cool compleet als één van beide voetbalzonen scoort. Of net niet scoort.