6 redenen ‘why we love bricks’

Keuzes maken is iets waar je vaak niet omheen kan. Welk biertje ga je drinken op een zonnig terras? Welk merk waspoeder zet je in je winkelkar? Welke nieuwe auto ga je bestellen? Of je nu wil of niet, je moet vaak kiezen.

Op basis van welke argumenten kies je dan? Soms ga je online zoeken naar informatie om een duidelijke afweging te kunnen maken. Of je bent onbewust door reclame beïnvloed. Je vrienden hebben je in geuren en kleuren verteld waarom ze heel tevreden zijn van hun nieuwe aankoop. Of iets ziet er gewoon prachtig uit. Je kiest om verschillende redenen voor het ene of het andere product. En dan heb je van die dingen die je kiest omdat het zó voor de hand ligt. De vanzelfsprekende dingen. Je bent ervan overtuigd dat het de juiste keuze is, zonder dat je daarom alle pro’s en contra’s afweegt. Vaak gaat het om producten die al heel lang bestaan, die hun waarde allang hebben bewezen en daarom geen betoog vereisen.
 
Baksteen is zo’n product. In onze omstreken is het voor een grote meerderheid hét voor de hand liggende bouwmateriaal voor de gevel. Moeten we nog twijfelen aan de kwaliteiten van baksteen? Neen, zeker niet. Maar het kan geen kwaad om 6 belangrijke redenen op die keuze te plakken. Kwestie van te kunnen besluiten dat je vanzelfsprekende keuze terecht is.

1. Baksteen is puur natuur

Een baksteen wordt gemaakt van klei, zand en water. Dat zijn natuurlijke grondstoffen uit de categorie ‘zo goed als onuitputtelijk’. Er komen geen chemische toeslagstoffen of processen bij kijken.
 

2. Baksteen heeft zijn nut bewezen

De Romeinen waren al overtuigd van de voordelen van baksteen. En vele eeuwenoude bakstenen gebouwen getuigen nog altijd van een tijdloze schoonheid.
 

3. Baksteen is sterk

Je voelt je goed en beschermd in een bakstenen gebouw. Baksteen beschermt je tegen regen, wind en vorst. Zelfs een wolf met sterke longen moest zijn meerdere erkennen.

4. Baksteen vraagt geen werk meer

Eenmaal verwerkt hoef je er in principe niet meer naar om te kijken. Je kan je kostbare tijd beter wijden aan het onderhoud van je tuin of je interieur. Eventueel laat je na enkele decennia je gevels eens reinigen en terug opvoegen voor een volgende periode zonder omzien.
 

5. Baksteen is duurzaam

Kiezen voor duurzame materialen en producten is kiezen voor de toekomst. Baksteen wordt lokaal geproduceerd en vereist dus geen verre transporten. Het is een natuurlijk product dat wordt vervaardigd met veel respect voor die natuur. Het enige minpunt is dat er energie nodig is voor het bakken van een baksteen. Maar moderne technieken en doorgedreven knowhow hebben het energieverbruik de laatste decennia sterk verminderd.
 

6. Baksteen staat voor ruime keuze

Inderdaad, ook al is baksteen de vanzelfsprekende optie, je gaat toch nog een keuze moeten maken uit het grote aanbod aan kleuren en toepassingen. Er zijn namelijk weinig beperkingen aan de creatieve mogelijkheden.
 
We love bricks. Waarom? Daarom.
 
About the author
Dominique Nassen | Marketing Manager en een echte baksteen-nerd met ruim 2 decennia ervaring op de teller. Houdt van een goede discussie, én van teamwork. Bijna zoveel als van de Italiaanse keuken. Verliest zijn cool compleet als één van beide voetbalzonen scoort. Of net niet scoort.