Gevelsteen Wapper White

Gecementeerde gevelsteen: een uniek effect

Kaleien is een eeuwenoude techniek voor het bepleisteren van binnen- en buitenmuren. Het resultaat is een matte, witte of gekleurde kalklaag over de baksteen. Kaleien vergt wel wat kennis en ervaring, bovendien is het een tijdrovende klus. Maar het kan ook anders. Ontdek de gecementeerde gevelsteen.

Kaleien: een witte of gekleurde kalklaag op uw gevel

Vandaag zijn er meer dan 100 verschillende baksteenkleuren en kleurnuances op de markt. Maar ook na het bakken bestaan er nog allerlei technieken om een gevel te kleuren, kaleien bijvoorbeeld. Het principe is vrij eenvoudig. Een mengsel van kalk, water en zand wordt op de gevel aangebracht en hardt uit. Kaleien is wel een arbeidsintensieve klus, want het mengsel moet in verschillende lagen aangebracht worden. Gelukkig bestaat er een goed alternatief, waarmee u tijd bespaart. 

Ontdek alle baksteenkleuren

Gecementeerde gevelsteen voor een snel resultaat

In plaats van het naderhand kaleien van de gevel, kunt u ook kiezen voor een gecementeerde steen. Deze heeft een extra cementlaag. De cementlaag wordt op de gebakken steen aangebracht, wat hetzelfde effect geeft als bij een gekaleide gevel. Belangrijk is dat de basissteen een gelijkaardige kleur heeft. Bij Vandersanden vindt u een krachtige reeks kleuren onder de naam Rainbow (Wapper) en Snowdust. Tijd voor een kennismaking. 

Ontdek Rainbow Bekijk Snowdust

Rainbow (Wapper) Snowdust
Gecementeerde gevelsteen voor een snel resultaat

Rainbow of Snowdust, aan u de keuze

Bij Rainbow (Wapper) dekt de cementlaag volledig af en krijgt de baksteen het pure effect in White of Silver. Snowdust is anders. De cementlaag is dunner, waardoor de kleur van de basissteen erdoorheen komt. Hier gebruiken we een baksteen met een andere basiskleur, zoals de geel-grijze Hubertus of de donkerbruine Umber. Dat geeft een mooi samenspel van tinten. 

Bekijk Hubertus Ontdek Umber

Rainbow (Wapper) White
Rainbow of Snowdust, aan u de keuze

Kalei-effect voor een klassieke én moderne bouwstijl

De gecementeerde gevelsteen komt zeker tot zijn recht in combinatie met een klassieke bouwstijl. Maar eigenlijk hoeft u op de meeste bakstenen geen stijllabel te plakken. Ook in moderne architectuur kunnen Rainbow en Snowdust voor een apart effect zorgen. Zo kunt u ervoor kiezen om de stenen te verlijmen voor een meer hedendaagse look. Tip: met onze kleurenselector kunt u verschillende voegeffecten bekijken, in combinatie met de kleur en stijl van uw favoriete baksteen. Zo vindt u snel de juiste steen voor uw project. 

Met een gecementeerde gevelsteen bekomt u het effect van een gekaleide gevel, maar met minder werk.

Contacteer een expert

Vandersanden

Riemsterweg 300
BE-3740 Bilzen (Spouwen)

+32 (0)89 51 01 40
info@vandersanden.com

Toon alle vestigingen

Zoek showrooms in de buurt van