Het nieuwe formaat WF-7 is het slanke broertje van de klassieke waalformaat 50. Hij meet om en bij 210 x 70 x 50 mm. De WF-7 is dus 3 cm minder breed dan het standaard formaat en dat biedt u heel wat voordelen op vlak van isolatie, optimale ruimtebenutting, ecologie en renovatiemogelijkheden.

Metsel niet als het regent en dek af

Als het verse metselwerk langdurig met water is verzadigd, vergroot de kans op uitlogingen, cementsluiers en uitbloeiingen. Daarom is het belangrijk vers metselwerk altijd goed af te dekken.

Het effect van de voeg

De voeg bepaalt grotendeels het aanzicht van uw gevel. Voor elke baksteenkleur is er een passende voegkleur. Licht, donker of uniform: het effect is verrassend anders. Met de Zero®-steen kunt u uw gevel ook een voegloze uitstraling geven. In onze toonzalen vergelijkt u  baksteenstalen met voegstalen:  bepaal uw eigen ideale combinatie.

Werken met verschillende gevelstenen

Bepaal dan de steenmaat en lagenmaat van elke steensoort. Neem willekeurig 10 stenen uit minimaal 4 verschillende pakken. Stapel voor het berekenen van de gemiddelde hoogte (lagenmaat) 10 stenen op. Meet de hoogte en deel die door 10. Leg voor het berekenen van de gemiddelde lengte (steenmaat) 10 stenen achter elkaar. Meet de lengte en deel die door 10.

Pagina's